Nicolae Spirescu - Memoria clipei

În anul în care se împlinesc 100 de ani de la nașterea lui Nicolae Spirescu (24 ianuarie 1921, București - 5 noiembrie 2009, Galați), Muzeul de Artă Vizuală are plăcerea să vă invite la expoziția ,,Nicolae Spirescu - Memoria Clipei”, miercuri, 18 august, la ora 13.00.

 

Nicolae Spirescu urmează cursurile Academiei de Belle-Arte din București (1940-1945), avându-i profesori pe Camil Ressu și pe Jean Alexandru Steriadi, apoi, timp de un an, pe cele ale Seminarului Pedagogic din capitală. După absolvire, sfătuit de profesorul său, Camil Ressu, se mută la Galați, unde, mai bine de 6 decenii, se va dedica activității de pictor, dar și celei de profesor.

Va preda desenul la Liceul Pedagogic ,,Costache Negri”, la Liceul ,,Vasile Alecsandri” și la Liceul de Artă ,,Dimitrie Cuclin”. Ia parte la înființarea Cenaclului Artiștilor Plastici, în 1951, alături de alți artiști, printre care Nicolae Mantu și Lola Schmierer Roth.

 

Are numeroase expoziții personale și participări la expoziții de grup, atât în țară cât și în străinătate, activitatea sa fiind recompensată din plin cu premii și medalii. În noiembrie 2006, cu trei ani înainte de dispariția sa, primește titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Galați.

 

Expoziția ce se deschide la Muzeul de Artă Vizuală Galați cuprinde 8 lucrări de pictură din patrimoniul muzeului și 55 de schițe și crochiuri din colecția artistei Monica Turcu, realizate în cerneală, creion, cărbune și tușuri colorate.

 

Curator: Eduard Costandache.

 

 

 

Galerie foto