Pictura

"Istoria MUZEULUI DE ARTA VIZUALA din Galati s-a scris in ultimii patruzeci de ani. Este un timp scurt, dar in cazul lui putem vorbi de performante.

    Mica pinacoteca devine in 1967, MUZEU DE ARTA MODERNA SI CONTEMPORANA. Nu stiu exact ce au gandit initiatorii despre viitorul institutiei, insa ea trebuia integrata in noua istorie a orasului cu cel mai mare combinat siderurgic, o aglomerare urbana de tip nou, cu institutii adecvate.
    Cu siguranta asa cum a fost gandit, caracterul muzeului era construit pe baze artificiale. Aici urmau să fie aduse lucrari cu o tematica ce sustinea un tip de viata culturala demna de cel mai mare centru muncitoresc al tarii. Asa cum de multe ori se intampla lucrurile iau o intorsatura radicala. Tinerii muzeografi repartizati la noul muzeu fac, ca in decurs de cativa ani aceasta sa devina o institutie organica, cu un caracter bine definit, sa joace un rol important in istoria plasticii romanesti din urmatorii douazeci de ani." Extras din textul scris de  criticul de arta Maria-Magdalena CRISAN


 Mai multe informatii veti putea gasi in interiorul catalogului pe care va invitam sa-l descarcati in format PDF de aici.
 Catalogul poate fi cumparat si de la standul muzeului la pretul de 18,93 Lei.
Comanda online.

Se poate face comanda daca solicitati lucrul acesta completand formularul de la rubrica contact  unde mentionati, foarte clar, adresa dumneavoastra si un numar de telefon. Vi se va solicita confirmarea comenzii la numarul de telefon indicat de dumneavoastra sau prin adresa de email scrisa la completarea formularului. La pretul catalogului se vor adauga taxele postale.

Comanda acum!    
 

Muzeul de Artă Vizuală Galați