AXA, Portret-Autoportret

 "De la societatile artistice infiintate la noi in tara in prima jumatate a secolului XX si pana la gruparile constituite in ultimele trei decenii ale secolul trecut distanta este destul de mare, nu atat in timp, cat ca orientare a demersului artistic, ca structura interioara a lui, astfel incat e dificil de formulat un numitor comun, contextul in care ele apar fiind foarte diferit.

    Infiintarea grupului AXA in 1995 se inscrie intr-un fenomen mai amplu al gruparilor de tip postmodern aparute in tara noastra in special in anii ’80 si ’90. In peisajul artistic al Galatiului el a insemnat un debut inedit. Asa cum s-a intamplat si cu celelalte manifestari similare din tara, AXA nu a avut un program explicit, fiind constituita mai mult pe baza afinitatilor in explorarea unor canale de comunicare considerate neconventionale." Extras din textul scris de criticul de arta Mariana Tomozei COCOS
Mai multe informatii veti putea gasi in interiorul catalogului pe care va invitam sa-l descarcati in format PDF de aici intr-o arhiva de tip ZIP. Dupa descarcare va trebui sa dezarhivati. 

Muzeul de Artă Vizuală Galați