Cristian Paul BEDIVAN

               Lupta lui Cristian Bedivan cu lumea este veche. El priveşte în jur, analizează oamenii, plantele şi toate celelalte fiin e ce-i cad sub priviri şi pornind de la ele, creează o altă lume, a lui, necunoscută, imposibilă.

    Trăim o bună parte a timpului între căr i avem acum sub ochi o “forma ie” ciudată, amuzantă şi adesea adevărată.
    Între o imagine a vechiului scrib şi aceea a lui Dante – închis el însuşi în propria sa operă – descoperim o uimitoare varietate de prieteni sau duşmani ai căr ii. Fiin e bizare – bipede sau patrupede – urâte sau diforme, totuşi simpatice.
Şocante la prima vedere aceste fiin e mari – unele devorează căr ile, altele le citesc – se insinuează încetul cu încetul în repertoriul nostru de imagini şi încep să devină reale.
      Alături de acestea, înalte flori sau fluturi ciopli i în lemn evocă via a, realitatea în mişcare din apropierea noastră.
      În sfârşit, personaje reale – de pildă, esătoarea – impun prin inventivitate şi excelenta apropiere a lui Bedivan de lemn. Material îndrăgit, atacat astfel încât să nu-i pună în umbră structura şi frumuse ea, lemnul lucrat de Bedivan pare încălzit prin mângâiere, deşi vine cioplit cu barda.
          Expozi ia este un pas nou făcut de noi în lumea căreia Cristian Bedivan îi deschide por ile spre uimirea şi încântarea noastră.
Radu IONESCU


Mai multe informatii veti putea gasi in interiorul catalogului pe care va invitam sa-l descarcati in format PDF de aici.
 


Catalogul poate fi cumparat si de la standul muzeului la pretul de 5,55 lei.

Comanda online.
Se poate face comanda daca solicitati lucrul acesta completand formularul de la rubrica contact  unde mentionati, foarte clar, adresa dumneavoastra si un numar de telefon. Vi se va solicita confirmarea comenzii la numarul de telefon indicat de dumneavoastra sau prin adresa de email scrisa la completarea formularului. La pretul catalogului se vor adauga taxele postale.

Comanda acum!   
Muzeul de Artă Vizuală Galați