Mircea Roman

 "Direct de pe malurile Tamisei, Mircea Roman revine în România dar nu poposeste mai întâi pe malurile dâmbovitene, ci pe cele dunarene. Sa fie oare o predestinare a artistilor nostri recunoscuti în lume de a nu fi întâmpinati acasa acolo unde s-ar cuveni?..."

    "Ca vehicul al viziunii si al intentiilor lui, Mircea Roman a ales cel mai potrivit material: lemnul. Lemnul reprezinta legatura artistului cu spatiul din care s-a zamislit, dar si premisa unui drum nou în sculptura. Fiindca Mircea Roman îl ciopleste si îl coloreaza cu disperarea celui care presimte ca din sufletul lemnului s-ar putea întruchipa un trup al omului. Un trup pe care artistul încearca sa-l elibereze de suferinta prin „pâlniile” orizontale sau verticale în care adesea se rupe de la brâu trunchiul personajelor lui."
 

    Extras din textul inclus in catalogul de prezentare sub semnatura criticului de arta Luiza BARCAN.
 
    Mai multe informatii veti putea gasi in interiorul catalogului pe care va invitam sa-l descarcati in format PDF de aici.
 

 
Catalogul poate fi cumparat si de la standul muzeului la pretul de 7,31 lei.
 

Comanda online.

 

Se poate face comanda daca solicitati lucrul acesta completand formularul de la rubrica contact  unde mentionati, foarte clar, adresa dumneavoastra si un numar de telefon. Vi se va solicita confirmarea comenzii la numarul de telefon indicat de dumneavoastra sau prin adresa de email scrisa la completarea formularului. La pretul catalogului se vor adauga taxele postale.


Comanda acum!    

 

Muzeul de Artă Vizuală Galați