Valter Paraschivescu

 "Sunt unul dintre cei care au avut privilegiul sa cunoasca pictura lui Valter Paraschivescu chiar inainte de inceputurile lui expozitionale. Pot, astfel, sa-mi dau seama deopotriva de consecventa ei esentiala si de diversitatea formelor expresive ale acestei viziuni, prin definitie credincioasa unei revelatii a semnificatiilor complexe ale culorii. Cea dintai, consecventa fata de propriile idei, dovedeste o temeinica intelegere a legilor gandirii artistice care nu accepta schimbari spectaculoase ale criteriilor lor fundamentale fara a se supune primejdiei superficialitatii, frivolitatii si diletantismului". "...Lumea lui Valter Paraschivescu e un cer care isi rasfrange culorile, nevazute de altii, intr-un joc luminos, ale carei reguli sunt respectate cu deplina rigoare, cu credinta in intelesul lor pe care se cladeste un univers rational si sensibil, parte a lumii daruita intru inceputuri pictorilor ce aduc inaintea noastra, a oamenilor de rand, infatisarea nevazuta a universului."

 
Extrase din textul criticului de arta Dan GRIGORESCU
 
Mai multe informatii veti putea gasi in interiorul catalogului pe care va invitam sa-l descarcati in format PDF de aici.
 

 
Catalogul poate fi cumparat si de la standul muzeului la pretul de 15,30 lei.
 

Comanda online.

 

Se poate face comanda daca solicitati lucrul acesta completand formularul de la rubrica contact  unde mentionati, foarte clar, adresa dumneavoastra si un numar de telefon. Vi se va solicita confirmarea comenzii la numarul de telefon indicat de dumneavoastra sau prin adresa de email scrisa la completarea formularului. La pretul catalogului se vor adauga taxele postale.


Comanda acum!    

 

Muzeul de Artă Vizuală Galați