Tradiții ale artei plastice gălățene.

Conturarea unui ambient plastic al Galaţiului în secolul XX s-a datorat unor personalităţi devenite repere în arta românească. Am selectat pentru această expoziţie patru nume semnificative în acest sens :Nicolae Mantu, Lola Roth, Georgeta şi Constantin Arămescu. Nicolae Mantu şi Lola Roth au fost adevăraţi ctitori ai vieţii plastice din oraşul nostru, lăsând în acelaşi timp o operă de o deosebită valoare, în timp ce fraţii Arămescu, afirmaţi pe alte meridiane, au revenit prin creaţiile lor în oraşul natal. 

   Patrimoniul nostru deţine un număr însemnat din opera acestor artişti şi de aceea ne-am propus o prima conturare a unei secţii din viitorul Muzeu de Artă Vizuală, dedicată creaţiei plastice gălăţene. Acest demers este facilitat de generoasele donaţii ale Georgetei Arămescu şi ale familiei « Ionescu- Roth », care au îmbogăţit în ultimii ani colecţiile muzeului nostru.

Mariana Tomozei COCOS
Muzeograf si critic de arta

Mai multe informatii veti putea gasi in interiorul catalogului pe care va invitam sa-l descarcati in format PDF de aici.


Catalogul poate fi cumparat si de la standul muzeului la pretul de 9,50. lei.

Comanda online.

Se poate face comanda daca solicitati lucrul acesta completand formularul de la rubrica contact  unde mentionati, foarte clar, adresa dumneavoastra si un numar de telefon. Vi se va solicita confirmarea comenzii la numarul de telefon indicat de dumneavoastra sau prin adresa de email scrisa la completarea formularului. La pretul catalogului se vor adauga taxele postale.


Comanda acum!   

 

 

Muzeul de Artă Vizuală Galați