Marian Sava - Vibrații în 3D

 

Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției de sculptură ,,Vibrații în 3D”, semnată Marian Sava, miercuri, 3 octombrie, la ora 18.00.

Sculptor belgian de origine română, Marian Sava s-a născut în 1950, la Galați și a absolvit Academia Regală de Arte Frumoase din Bruxelles, Belgia. În 2014 a fost desemnat Cavaler al Academiei Internaționale Greci, Marino, Italia iar din 2016 este membru al Cercului Artistic și Literar Royal Gaulois din Bruxelles, Belgia.
Are numeroase expoziții personale și participări la expoziții de grup, saloane internaționale și simpozioane, în Belgia și în alte țări europene. Printre premiile obținute, menționăm: Diploma de excelență a competiției de artă contemporană Artoteque, Londra, Marea Britanie (2010), Finalist al competiției Rooted, Luxemburg (2009), Distincția de Cavaler al Academiei Internaționale Greci, Marino, Italia (2004), Premiul întâi în cadrul Salonului de la Cannes, Franța (1999), Premiul președintelui în cadrul Salonului de primăvară Lyon, Franța (1998), Marele Premiu al Salonului d’Orgon, Franța (1998).

Are opere achiziționate de Primăria orașului Willlebroek, Belgia, Musée de Comté de Jette, Bruxelles, BBC, Parcul științific A. Enstein, Universitatea de Louvain la Neuve, Belgia, Drouot Online Paris, Hotel de Ventes de Lausanne, Elveția, Waldorf Astoria, Beverly Hills, California, S.U.A. și alte lucrări în colecții private din Belgia, Franța, Olanda, Germania, Elveția, România, Grecia, Turcia, S.U.A.

,,După exemplul lui Brâncuși, ilustrul său predecesor român, Marian Sava abordează, în felul său, foarte nuanțat, arta abstractă, fără să basculeze niciodată de partea artei abstracte pure și inflexibile. El trece, cu delicatețe, de la stricta imagine a unui subiect la realizarea formelor stilizate.'' (Collete Bertot, critic de artă, Bruxelles, Belgia)

Vernisajul va avea loc în prezența artistului.

 

Vă invităm să descărcați catalogul expoziției, în format PDF, de aici.

Muzeul de Artă Vizuală Galați